Gatim

duminică, 6 martie 2011

Cake Cu visine

Ingredinete
350 g biscuiti…de care-aveti
500 g branza dulce
4-5 linguri de smantana grasa, obisnuita
150 g unt
1 ou
2 plicuri de zahar vanilat
aprox. 6 linguri de zahar (de preferat, dupa gust)
(coaja de lamaie rasa optional)
Ingredientele la temperatura camerei se lucreaza mai usor, dar nu se strica prajitura daca sunt reci, in acest caz. Eu n-am avut timp de vrajeli de genul asta si nu s-a stricat prajitura.
Am pus biscuiti in robotul de bucatarie si i-am zdrobit numai cat sa nu se faca praf. Adica, am apasat de 2-3 ori pe functia pulse.
Am topit untul si l-am turnat peste biscuiti (vezi foto de mai jos). Am amestecat bine pana s-au incorporat toate firimiturile. Am turnat amestecul obtinut intr-o tava antiaderenta si l-am presat bine cu o lingura, inclusiv pe margini.
Amestecati branza cu smantana, zharul vanilat si zahar dupa gust, apoi adaugati si oul intreg. Omogenizati bine si turnati peste blatul din biscuiti. Nivelati crema cu un cutit si intr-oduceti tava la cuptor, acoperita cu o folie de aluminiu, la cea mai mica temperatura posibila (la focul cel mai mic) pentru aprox. o ora. Cuptorul meu e cam naravas la chestii din astea, asa ca am pus o tava dedesubt si in ultimele 10 minute l-am lasat intredeschis.
Prajitura nu trebuie sa se rumeneasca deasupra. Cand observati ca a prins o foarte putina culoare, probabil ca este deja gata, chiar daca vi se pare ca mijlocul este putin moale. Dupa ce se va raci, se va intari. 
Se poate servi cu fructe sau cu dulceturi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu