Gatim

sâmbătă, 5 martie 2011

Desert --Fructe festive--

vreo 20 de capsuni proaspete, cu codita
* 200 g de ciocolată albă
* 250 g de ciocolata neagra (la Plus gasiti ciocolata menaj si alba si neagra la 500 g, pret 4.99 lei)

Metoda

1. Spalati si uscati capsunii, trebuie sa fie perfect uscate pentru ca ciocolata sa adere bine la fructe.
2. Topiti ciocolata la microunde sau pe abur, sau urmati instructiunile de pe pachet.

3. Scufundati capsunii in ciocolata alba lasand neacoperit circa 1 cm de la codita. Rotiti si agitati un pic pentru a va descotorosi de excesul de ciocolata.Asezati pe o bucata de hartie cerata sa se usuce.
4. Topiti ciocolata neagra. Scufundati capsunii in unghi de 45 de grade pe ambele parti ca sa "croiti" sacoul. Lasati excesul sa picure inapoi. Asezati pe o bucata de hartie cerata sa se usuce.
5. Puneti ciocolata neagra topita in coltul unei pungi de plastic, taiati varful pentru a face un mic orificiu si "pictati" papionul si nasturii.

6. Lasati la loc uscat si racoros sa se intareasca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu