Gatim

duminică, 6 martie 2011

Sos de marar

Ingrediente
300 ml lapte
2 linguri de faina
1 legatura marar
4 linguri smantana grasa
sare, piper
1lingurita de zahar
1 lingura de otet
V-am mai povestit si aici, ca nu-mi place sa prajesc faina, asa ca nici unul dintre sosurile mele nu vor fi cu rantas clasic. Dar daca va place, voi puteti sa faceti.
Laptele se pune la fiert. Separat amestecam cu un tel  smantana si faina cu putina apa sau o mica parte din laptele de care vorbeam mai inainte.  Cand laptele incepe sa fiarba, turnam crema obtinuta si amestecam cu telul. Fierbem la foc mic amestecand, pana cand compozitia se ingroasa. Mararul taiat marunt, fara codite, sarea,  piperul, zaharul si otetul se pun chiar inainte de a-l lua de pe foc. Daca il doriti mai dulce sau mai acrisor, mai adaugati zahar sau otet dupa gust.
Sosul de marar se poate diversifica, dupa plac. Mie imi place sa-l fac cateodata simplu, asa cum vi l-am prezentat mai sus, alteori cu putin usturoi sau alteori , mai adaug si un iaurt in el.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu