Gatim

sâmbătă, 5 martie 2011

Tarta de primavara

Ingrediente: 

-aluat de tarte, reteta AICI.
-300 g ciuperci champignon
-150 g pastrama taiata cubulete
-200 g smantana
-30 g unt
-3 oua
-un pumn de cascaval ras
-o ceapa medie
-sucul de la o lamaie
-sare, piper
-patrunjel verde tocat
-ceapa verde tocata, pentru aspect.

Preparare:

Spalati ciupercile, curatati ceapa.
Taiati ciupercile felii, tocati marunt ceapa.
Intr-o tigaie de teflon puneti untul la topit. Adaugati ciupercile, ceapa si zeama de lamaie. Sotati circa zece minute.
Intindeti aluatul, asezati-l in forma de tarta. Presarati pe toata suprafata boabe de fasole ( vor impiedica aluatul sa se ridice la copt). Coaceti aluatul cam zece minute. Scoateti din cuptor, indepartati boabele de fasole.
Turnati peste coca ciupercile si ceapa din tigaie, puneti deasupra cubuletele de pastrama.
Intr-un bol mare, bateti bine ouale, incorporati smantana, cascavalul, patrunjelul si ceapa verde. Sare si piper, dupa gust.
Turnati compozitia deasupra si dati la cuptor cam 20 de minute.
Serviti tarta insotita o salata din salata verde, rosii si castraveti .
Pentru 6 persoane.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu