Gatim

duminică, 6 martie 2011

Varza a la Cluj

Ingrediente:
1 kg varza murata taiata marunt
1 kg carne macinata (eu am folosit pulpa de porc degresata)
1 cana de orez
20 g boia dulce
putin cimbru
100 ml bulion de rosii
500 g ceapa
legume deshidratate sarbesti
putin ulei vegetal
sare, piper dupa gust
1 frunza de dafin


1. Varza:
Varza murata se stoarce foarte bine. Se adauga cam o cana de apa, cimbru si o lingurita de boia dulce si se fierbe sub capac aproximativ o ora, pana devine moale.

2. Orezul:
Orezul se fierbe in apa cu legume deshidratate (cam 2 lingurite legume maruntite si deshidratate) si cu putina sare. Pentru 1 cana de orez, avem nevoie de 3 cani de apa.

3. Ceapa se taie marunt si se caleste in putin ulei. cand ceapa devine sticloasa, se adauga carnea. Se condimenteaza cu sare, piper, frunze de dafin. Se adauga restul de boia si bulionul si se lasa la foc mic, sub capac aproximativ 45 de minute. Daca e nevoie se mai poate adauga cate putina apa.

4. Toate compozitiile de mai sus se aseaza intr-o tava antiaderenta dupa cum urmeaza:
un strat de varza, un strat de orez, un strat de carne, inca un strat de varza.

Se da la cuptor, la foc mic, pentru aproximativ 45 de minute. Spre final, eu am adaugat si niste felii de rosii, pentru aspect. Se serveste cu smantana grasa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu