Gatim

duminică, 6 martie 2011

Mancare de dovlecel

Ingrediente:
3 dovlecei
1 ceapa mica
300 ml lapte
3-4 linguri smantana
1 legatura de marar
1 lingura de faina
1 lingura de otet de mere (sau dupa gust)
sare si piper dupa gust
1 lingura de ulei
Nu este nevoie sa curatam dovleceii de coaja. Ii spalam foarte bine si ii dam prin razatoarea mare.
Ceapa se taie marunt si se pune la prajit in ulei pana se inmoaie, cu sare si piper. Adaugam dovlecelul ras si il lasam aproximativ 1 minut impreuna cu ceapa, dupa care il stingem cu toata cantitatea de lapte. Mai adaugam putina apa daca este nevoie, cat sa acopere dovlecelul. Il lasam sa dea in clocot 5 minute.
Intre timp, amestecam faina cu smantana, pana obtinem o pasta omogena pe care o subtiem cu putina apa. O turnam in mancarea de dovlecel amestecand continuu. Mai lasam sa fiarba 2-3 minute, pana se ingroasa. Luam mancarea de pe foc si adaugam mararul tocat marunt si otetul.
Mancarea de dovlecel este perfecta ca si garnitura pentru chiftelute de exemplu, dar se poate manca si simpla.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu