Gatim

duminică, 6 martie 2011

Lapte de pasare

Ingrediente: 
1 litru de lapte 
4 oua mari 
o fiola esenta de vanilie 
4 linguri de zahar 
1 lingura rasa zahar vanilat 
1 lingura rasa faina 
o priza de sare (o priza mica :P) 

Am sa numerotez pasii care trebuie urmati, ca sa nu existe dubii: 


Pasul 1. 
Ouale, trebuie sa fie la temperatura camerei, asa ca este bine sa le scoateti din frigider cu ceva timp inainte de a va apuca. Separati albusurile de galbenusuri cu mare grija. Asezati albusurile intr-un vas si le lasati de-oparte. 


Pasul 2 
Amestecati cu o lingura de lemn galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat, esenta de vanilie si faina. Adaugati cateva linguri de lapte pentru a obtine o compozitie ca de clatite. O lasati de-oparte 

Pasul 3. 
Puneti laptele la fiert. pana laptele da in clocot, bateti albusurile cu foarte putina putina sare(jumatate de varf de cutit de sare), pana obtineti o spuma tare. Va recomand sa bateti spuma manual si nu cu mixerul. Va iesi mai pufoasa. 


Pasul 4. 
Cand laptele incepe sa fiarba, luati cu o lingura, gramajoare de spuma si le asezati in oala cu lapte. Se vor umfla putin. Lasatile 1 munut apoi intoarceti-le pe cealalta parte. Dupa un alt minut, le scoateti cu o spumiera, pe o farfurie intinsa. Continuati pana epuizati toata spuma. 


Pasul 5 
Verificati daca nu au ramas resturi de spuma in lapte. Turnati compozitia cu galbenusuri de oua in lapte, amestecand continuu cu un tel. Lasati sa fiarba pentru 3-4 minute, timp in care amestecati. 

Pasul 6 
Turnati crema fierbinte in boluri sau pahare si decorati cu spuma. Se poate servi calda, la temperatura camerei sau rece de la frigider. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu