Gatim

sâmbătă, 11 decembrie 2010

Baclava/Sarailie

  • 1 pachet foi subtiri de placinta
  • 500 g miez de nuca
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri miere de albine
  • 100 ml ulei
  • 20 g zahar pudra
  • Pastrati cateva nuci pentru decor, restul de miez impartiti-l in doua parti. O parte macinati-o, iar cealalta parte zdrobiti-o mai mare cu un facalet, apoi le amestecati. Intindeti pe masa o foaie de placinta, stropiti-o cu ulei, suprapuneti inca o foaie, peste care presarati umplutura de nuci (3-4 linguri cu varf), apoi rulati nu prea strans si ungeti bine capetele cu ulei. Puteti face placinta sub forma de rulou sau taiati fiecare rulou in doua si sa il indoiti sub forma de colac (sau melcisor). Puneti placintele intr-o tava  unsa cu ulei, ungeti-le si deasupra, apoi decorati cu nuci.
    Dati tava la cuptorul preincalzit, la foc mediu, cam 30 minute, pana se rumenesc frumos. Intre timp, preparati siropul astfel: puneti intr-o craticioara zaharul, pe flacara mica a aragazului, si amestecati cu un tel, pana se topeste zaharul si capata o culoare aurie, sa nu se arda prea tare pentru ca va fi amarui. Adaugati 100 ml apa clocotita si lasati sa fiarba pana se dizolva zaharul si se leaga putin siropul. Luati de pe foc, lasati sa racoreasca si adaugati mierea. Turnati acest sirop in tava cu placinte si asteptati pana se absoarbe tot.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu