Gatim

marți, 14 decembrie 2010

Frigărui


800 g de carne de porc (pulpă), 400 g de cârnaţi afumaţi puţin, 200 g de slănină, 3-4 ardei, 3 cepe, opţional 200 g de caşcaval tăiat feliuţe, 300 ml de vin alb, măghiran, cimbru, rozmarin, usturoi, sare, piper, boabe de enibahar.
Carnea se taie cubuleţe potrivite, se pune într-un vas cu capac şi se pun pe deasupra vinul şi condimentele. Se lasă la marinat de pe o zi pe alta. Apoi se pun în beţele de frigărui alternativ cu felii de cârnaţi, ceapă, slănină, roşii, caşcaval şi ardei. Se prăjesc pe grătar sau în Termospot, întorcându-se pe toate părţile, până sunt bine făcute. Se servesc cu cartofi prăjiţi sau piure, mazăre sotată şi orez fiert. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu