Gatim

sâmbătă, 11 decembrie 2010

Prajitura President


Ingrediente

  • Cacao 250 grame
  • Faina 90 grame
  • Margarina Unirea pentru creme 500 grame
  • Oua 20
  • Praf de copt 0.5 pachet
Alte ingrediente: zahar pudra 850gr, frisca vegetala 500 ml 
Se opareste cacaoa impreuna cu 250g zahar pudra prin turnarea de apa fierbinte doar pana se formeaza o masa compacta umeda - nu pana la fluidizare. Se pun intr-un vas 500g zahar pudra si margarina Unirea pentru Creme, se adauga si compozitia de cacao mixandu-se timp de 10 minute pana se incorporeaza toate galbenusurile obtinandu-se o crema compacta. Galbenusurile se vor adauga in 3 reprize.Se separa cantitatea de crema in 2 parti egale. Se bat 10 albusuri cu 100gr zahar pudra pana se dizolva zaharul si se obtine o spuma compacta care se adauga doar peste o parte din crema. Se adauga faina si praful de copt si se amesteca foarte bine turnand compozitia rezultata intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina si se da la cuptor la o temperatura de 160C, aproximativ 40min.Cu cealalta jumatate de crema se decoreaza blatul dupa ce se scoate din cuptor. Se lasa 30 min la rece pana se intareste crema.
Se mixeaza frisca vegetala pana se intareste si se intinde peste crema. Stratul de frisca trebuie sa fie egal cu stratul de crema si cu blatul.
Se portioneaza prajitura si se poate orna cu fructe sau cafea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu