Gatim

luni, 13 decembrie 2010

Bors de cartofi

•600 g de cartofi, 100 g de ceapa, 100 g de morcovi, 2-3 radacini de
patrunjel, 50 g de unt sau ulei, 1/2 l de bors (de tarate sau din plic), verdeata,
sare, piper.
•Se curata morcovii, patrunjelul si ceapa, apoi se spala. Se taie ceapa marunt
si se pune la inabusit intr-un vas cu untul infierbantat pana se inmoaie. Se
adauga morcovii si patrunjeii taiati julien si se lasa sa se mai inabuse inca 10
minute, dupa care se stinge cu 2,5 l de apa calda. Se adauga cartofii taiati
cuburi mici, sare, piper boabe si se mai lasa sa fiarba pana sunt gata cartofii.
Se adauga borsul fiert separat si curatat de spuma, se lasa sa mai dea cateva
clocote, se potriveste de sare si se trage vasul de pe foc. Se serveste cu
verdeata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu