Gatim

sâmbătă, 11 decembrie 2010

Orez cu ciuperci


Ingredinete reteta : ceapa, ciuperci, orez, parmezan, patrunjel, piper, unt, vin,
Pufos si hranitor, imbogatit cu ciupercute calite in unt si ornat cu frunze proaspete de patrunjel, aceasta reteta e foarte potrivita pentru un pranz usor si delicios.
Ingrediente: 250 g orez (risotto), 250 g ciuperci, 100 ml vin alb, sec, 50 g unt, 40 g parmesan ras, 2 cepe, 2 fire de patrunjel, sare, piper, ½ l supa de carne.
Mod de preparare: Se curata ceapa, se taie rondele si se caleste intr-o lingura de unt. Cand devine sticloasa, se toarna vinul deasupra si se lasa sa fiarba. Se adauga apoi orezul impreuna cu supa de carne. La final se adauga sarea si piperul. Ciupercile se curata si ele si se prajesc in unt lasandu-se deoparte. Restul untului si parmezanul se amesteca cu orezul si se condimenteaza dupa gust. Ciupercile se asaza deasupra orezului si se servesc cu cateva frunzulite de patrunjel deasupra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu