Gatim

sâmbătă, 11 decembrie 2010

MANCARE DE CIUPERCI


Ingredinete reteta : ciuperci, unt, patrunjel, zeama de lamaie, sare, piper,
Hmmm.... ciupercute inabusite in unt topit, condimentate si aromate cu cateva fire de patrunjel proaspat! Nimic mai simplu! Si e chiar usor de digerat si mai ales de preparat!
Ingrediente: ½ kg ciperci, 50 g unt, cateva fire de patrunjel, zeama de lamaie, o lingurita vegeta cu sare, un varf de cutit de piper.
Mod de preparare: Se spala bine ciupercile si apoi se taie in feli mai mari. Intr-o cratita se topeste untul, se pun ciupercile si se lasa, acoperite, la foc mic, pana se inmoaie si apa lor scade. Daca nu s-au inmuiat, se mai adauga apa. Cand sunt gata se adauga vegeta sau sare si piper dupa gust, patrunjel. Se  amesteca de cateva ori ca sa-si insuseasca mai bine aroma, apoi se iau deoparte si se stropesc dupa gust cu zeama de lamaie. Se servesc calde sau reci ca fel intai sau asociate cu piure de cartofi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu