Gatim

sâmbătă, 11 decembrie 2010

Trufe cu ciocolata


Ingrediente

  • Cacao 20 grame
  • Ciocolata 200 grame
  • Margarina Unirea Original 100 grame
Alte ingrediente: 50 ml frisca lichida, 2 lingurite ness, 2 lingurite esenta rom 


Se pun intr-o craticioara la bain-marie (pe baie de aburi) ciocolata rupta bucatele,frisca lichida si margarina. Se amesteca continuu pana se topeste ciocolata si margarina si incepe sa se omogenizeze compozitia.Adaugam apoi nessul si esenta de rom si amestecam energic pana se dizolva nessul.
Dam compozitia la frigider pentru circa o ora. Cand s-a racit trebuie sa se intareasca dar nu foarte tare, suficient incat sa poata fi modelata.Formam cu mainile bilute din compozitie de marimea unei nuci si le tavalim prin cacao.
Dupa ce am modelat toate trufele dam din nou la frigider caci ele se mai inmoaie de la caldura mainilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu