Gatim

marți, 14 decembrie 2010

Pandispan



8 oua, 8 linguri de zahar, 8 linguri de faina.
Se aprinde cuptorul, se pune la foc mic si se unge o tava mare de cuptor, care apoi se tapeteaza cu faina sau cu hartie pergament. Se separa ouale si incepem prin a bate albusurile, intr-o forma mare, pana ce devin o spuma tare, se adauga zaharul batand mereu, apoi galbenusurile unul cate unul, se amesteca si se pune faina, care se inglobeaza amestecand de sus in jos. Se toarna compozitia in tava si se da la cuptor la foc mic cam o ora. In prima jumatate de ora nu se deschide cuptorul. Se incearca prajitura daca s-a copt cu o scobitoare: daca este coapta, scobitoarea iese curata. Se scoate din tava cat este calda, se lasa sa se raceasca si se taie cuburi care se servesc simple sau cu crema de vanilie sau de ciocolata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu