Gatim

marți, 14 decembrie 2010

Vis de ciocolata

Ingrediente:
250 grame ciocolata amaruie
125 grame unt
3 galbenusuri de ou
25 cl lapte
2 lingurite de cafea solubila
3 kiwi
2 pere
200 grame mandarine
6 rondele de ananas (poate sa fie si din compot)
250 capsuni (desi reteta originala este cu aceste fructe, se pot ultiliza orice fructe de sezon)

Preparare:
Ciocolata taiata in bucati se topeste pe foc, la bain-marie. Dupa ce s-a omogenizat, se adauga untul putin cate putin si se amesteca pana la incorporarea sa totala. Separat, se bat galbenusurile si se incalzeste laptele amestecat cu cafeaua. Cand laptele este fierbinte, se toarna peste galbenusuri si se amesteca continuu pana cand se obtine o spuma densa. Se toarna in vasul pe care l-am utilizat la topirea ciocolatei si se amesteca cu aceasta. Crema astfel obtinuta se incalzeste la foc mic, fara sa fiarba. Daca desertul este destinat adultilor, se poate adauga un paharel de whisky. Fructele se spala si se taie in cubulete. Nu trebuie decat sa inmuiati cubuletele de fructe in delicioasa crema pentru a va bucura de un adevarat vis de ciocolata

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu