Gatim

duminică, 12 decembrie 2010

Pui cu lamaie in stil chinezesc

-1 piept pui
-5 linguri amidon
-50 ml supa de pui sau apa
-zeama de la o lamaie
- 2lingurita coaja de lamaie
-2linguritre ghimbir ras
- 3 catei de usturoi mari
- 2 linguri sos soia
-1 lingura zahar brun(eu am pus miere)
-1,5 lingurita amidon dizolvat cu 1 apa
-1 lingura seminte susan
- coriandru proaspat(au am pus boabe)
-ulei

Pieptul de pui se taie fasii de marimea unui deget. Se tavalesc prin amidon si se pun la prajit intr-o tigaie wok cu un pic de ulei; cand sunt facute pe ambele parti se scot pe un prosop de hartie.
Usturoiul se piseaza, ghimbirul se da prin razatoare, semintele de susan se prajesc fara ulei pana cand devin aramii.
Se pune in tigaia wok usturoiul, ghimbirul , coaja de lamaie si se amesteca 30 sec pe foc apoi se toarna sucul de lamaie , supa. Dupa ce a dat cateva clocote se adauga amidonul dizolvat si se amesteca sa se ingroase sosul. Se adauga puiul, se lasa 2 min pe foc. La final se adauga semintele de coriandru si susan,se amesteca bine si se ia de pe foc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu