Prajitura Fulg de nea
Pentru blat iti trebuie:
- 8 oua
- 400 g zahar
- 1/2 lingurita bicarbonat stins
- 250 g faina
- 3 linguri cacao
- 2 linguri ulei
Pentru crema iti trebuie:
- 200 g unt
- 150 g zahar
- 2 linguri faina
- 300 ml lapte
- 3 plicuri de zahar vanilat
Pentru glazura si decor iti trebuie:
- 150 g ciocolata de menaj
- 2 linguri ulei
- 100 g nuca de cocos
Pregatesti asa:
- Bati albusurile spuma cu zaharul, apoi adaugi faina amestecata cu cacao, amestecand usor cu paleta de jos in sus.
- Adaugi galbenusurile amestecate cu bicarbonatul stins si, la final, 2 linguri ulei.
- Pui compozitia intr-o tava tapetata cu faina si coci la foc potrivit 35 de minute.
- Pregatesti crema asa:
- Dizolvi faina cu putin lapte rece sa nu ramana cocoloase.
- Fierbi laptele cu zaharul vanilat si cu zahar, adaugi compozitia facuta din faina si fierbi pana se leaga.
- Lasi sa se raceasca si adaugi peste untul frecat spuma, in prealabil.
- Dupa ce s-a racit blatul, il tai cu o forma rotunda (pahar), dupa care il tai la mijloc.
- Umpli cu crema mijlocul si pe margini, roata, apoi marginile le tavalesti in nuca de cocos.
- Ciocolata de menaj o rupi bucati si o pui intr-o cratita pe foc mic cu 2 linguri de ulei.
- Amesteci pana se topeste ciocolata.
- Ciocolata obtinuta o pui deasupra fulgilor, cu ajutorul unei linguri.
- Este un desert bun si usor de facut, dar, totodata si aspectuos.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu