Gatim

luni, 13 decembrie 2010

Papanasi

Nu stiu altii cum sunt, dar mie mi-e drag sa gatesc papanasii prajiti.

SyMy Cei fierti nu au aceeasi savoare. Omogenizati bine intr-un castron 250 g de branza de vaci (un pachet) cu 2 galbenusuri, adaugati doua linguri de faine si una de pesmet si un praf de sare. Separat se bat spuma albusurile si amesteca toate la un loc. Daca va place sa migaliti, faceti cu mana inmuiata in faina gogosi mici, rotunde, si prajiti-le in ulei incins. Daca nu va arde de migalit, luati cu lingurita portii egale din aluatul pregatit si le dati drumul in ulei. Vor iesi niste gogosele cu forme usor neregulate, dar delicioase. Cand sunt gata, le serviti cate 4-5 la portie, cu smantana din blesug si deasupra, picurate, cu un sirop gros de fructe.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu