BLATUL:
-10 0ua.200 g zahar,1 lmaie, 150 g faina,
CREMA:
-250 ,g unt,250 g ciocolata,1 lingura cacao,6 oua,250 g zahar.
GLAZURA :50 g zahar pudra,50 g ciocolata amaruie,100 g unt,2 linguri de apa.
-10 0ua.200 g zahar,1 lmaie, 150 g faina,
CREMA:
-250 ,g unt,250 g ciocolata,1 lingura cacao,6 oua,250 g zahar.
GLAZURA :50 g zahar pudra,50 g ciocolata amaruie,100 g unt,2 linguri de apa.
MOD DE PREPARARE:
Zece galbenusuri se freaca bine cu zahaaul,coaja si zeama de la lamaie pana ce amestecul devine o crema spumoasa(de preferat cu mixerul).Se adauga apoi albusurile batute spuma si apoi faina.Se fac 1o foi care se coc pe rand,pe fundul tavii,pusa pe gratar in cuptorul preincalzit.
Crema se prepaara astfel:
Se topeste ciocolata si cacaua pe foc in 3 linguri de apa,apoi cind sa mai racit umpic se adauga trptat in untul frecat spuma.
Separat se bat ouale intregi cu zaharul pe aburi la foc mic ,pina ce amestecul de vine ca o crema groasa.
Se lasa la rece, apoi se amesteca cate putin in untul cu ciocolata.
Cu aceasta crema se vor umple foile,se suprapun,se poate orna prajitura si deasupra cu crema sau daca se doreste cu glazura de zahar ars,sau glazura de ciocolata.
Pentru glazura vom proceda astfel:
Zaharul si ciocolata se pun intr-un vas cu apa, pe foc,sa se topeasca bine chiar sa fiarba. Siropul obtinut se racaste si se amesteca cu untul bine frecat,adaugand cate putin in unt.
Zece galbenusuri se freaca bine cu zahaaul,coaja si zeama de la lamaie pana ce amestecul devine o crema spumoasa(de preferat cu mixerul).Se adauga apoi albusurile batute spuma si apoi faina.Se fac 1o foi care se coc pe rand,pe fundul tavii,pusa pe gratar in cuptorul preincalzit.
Crema se prepaara astfel:
Se topeste ciocolata si cacaua pe foc in 3 linguri de apa,apoi cind sa mai racit umpic se adauga trptat in untul frecat spuma.
Separat se bat ouale intregi cu zaharul pe aburi la foc mic ,pina ce amestecul de vine ca o crema groasa.
Se lasa la rece, apoi se amesteca cate putin in untul cu ciocolata.
Cu aceasta crema se vor umple foile,se suprapun,se poate orna prajitura si deasupra cu crema sau daca se doreste cu glazura de zahar ars,sau glazura de ciocolata.
Pentru glazura vom proceda astfel:
Zaharul si ciocolata se pun intr-un vas cu apa, pe foc,sa se topeasca bine chiar sa fiarba. Siropul obtinut se racaste si se amesteca cu untul bine frecat,adaugand cate putin in unt.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu