Gatim

luni, 13 decembrie 2010

Salata de cartofi

•500 g de cartofi, 2 castraveti acri, 5 oua, 4-5 linguri de ulei, 2 cepe, un
gogosar, zeama de lamaie, sare, eventual cateva masline.
•Se pun la fiert cartofii in apa cu sare; dupa ce au fiert, se curata de coaja si
se taie cuburi. Se lasa sa se raceasca. In acest timp, se fierb 4 oua tari si se
curata. Cu doua galbenusuri fierte si unul nefiert, uleiul, sare si zeama de
lamaie se face o maioneza. Cine doreste, poate folosi si o lingurita de mustar:
face maioneza mai picanta. Celelalte doua galbenusuri se zdrobesc si se
adauga cartofilor, la fel si albusurile fierte. Se pot pastra 2-3 jumatati de albus
pentru ornat. Ceapa se curata si se taie marunt iar castravetii acri se taie tot
marunt. Se adauga si acestea la cartofi. Se pune si maioneza si se amesteca
bine. Se aranjeaza salata si se orneaza cu albusuri de ou (fasii sau "zapada") si
felii de gogosar. Se pot folosi si masline la ornat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu