Gatim

luni, 13 decembrie 2010

CIORBA DE POTROACE

500 g carne cu oase de curcan, gaina, rata sau gasca, 200 g zarzavat (morcov, patrunjel, telina), o ceapa mijlocie, o lingura de orez, 1/2 l zeama de varza, ungalbenus, 100 ml smantana sau iaurt, sare, leustean.
Carnea taiata bucati se pune la fiert in 3 l apa rece cu un varf de lingurita de sare. Cand clocoteste , se adauga zarzavatul ras prin razatoare cu gauri mari, sau taiat in forma de chibrit, si ceapa taiata marunt. Cand toate sint aproape fierte, se pune orezul, amestecand bine ca sa nu se lipeasca de fundul oalei; se fierbe 20 minute. Ciorba se acreste cu zeama de varza sau, in lipsa, cu bors, cu zeama sau sare de lamaie, sau cu otet. Se fierbe cu zeama de varza sau cu borsul cateva minute. Cu zeama de lamaie se acreste numai dupa ce s-a luat de pe foc, ca sa nu se distruga vitaminele. Se drege pentru aroma, se adauga leustean verde sau uscat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu