Gatim

duminică, 12 decembrie 2010

Ingrediente blat 20 cm:
100 gr amaretti (eu am pus biscuiti normali) 100 gr migdale prajite 60 gr untcateva bobite de visine din dulceata (optional)
Ingrediente mousse de ciocolata amara:
250 gr ciocolata amara 2 linguri zahar pudra 350 gr frisca lichida 1 lingurita rom/lichior/whisky
Ingrediente gelatina de mandarine:
500 gr suc proaspat mandarine 60 gr zahar pudra vanilat 1 plic gelatina
Ingrediente mousse quark:
250 gr quark (e un fel de branza de vaci) 200 gr frisca 75 gr zahar 125 gr ciocolata alba 3 lingurite gelatina
Blatul:
Prajim migdalele intr-o tigaie teflonata si le mixam la robot impreuna cu untul,biscutii si eventual bobitele de visine:Aranjam pe fundul unui cerc care se deschide tapetat cu hartie de copt, mixul obtinut:si bagam la frigider.
Mousse ciocolata:
Topim ciocolata la bain marie dupa care o scoatem din recipientul cu apa si o lasam sa se raceasca putin,Mixam frisca foarte bine, dupa care adaugam zaharul si mixam din nou.si apoi ciocolata care nu trebuie sa fie fierbinte dar nici rece. Obtinem astfel mousse-ul nostru:Scoatem blatul de biscuiti de la frigider si adaugam mousse-ul si cu ajutorul unei spatule nivelam,Dam tortul la rece pentru vreo 2 ore ca sa se intareasca mousse-ul.
Gelatina de mandarine:
Stoarcem jumatate de litru de suc proaspat de mandarine. Punem o parte din suc (cam 200 ml) pe foc impreuna cu zaharul si gelatina. Gelatina nu trebuie sa fiarba. In momentul in care zaharul s-a topit luam sucul de pe foc si il amestecam cu cealalata parte de suc rece.Strecuram gelatina calduta spre rece peste mousseul de ciocolata care trebuie sa fie intarit.bagam din nou tortul la rece unde va sta pana se intareste gelatina (cam 3 ore).
Mousse de quark:
Punem gelatina la inmuiat in putina apa. Mixam frisca bine dupa care adaugam zaharul si mixam din nou. Cand capata consistenta bezelei adaugam treptat quark-ul:si apoi ciocolata alba topita la bain marie si lasata un pic sa se raceasca.
adaugam mousse-ul de quark peste stratul de gelatina intarit,si il bagam la rece pana a doua zi.
A doua zi facem decoratii de ciocolata alba si neagra topite tot la bain marie.
Patratele de pe margini le-am facut trasand, cu ciocolata alba intai, pe o hartie de copt un fel de retea, iar dupa ce s-a racit am adaugat peste ea ciocolata neagra topita,Dupa ce s-a racit cat de cat ciocolata o taiem patratele cu care decoram marginea tortului.
Aici patratelele plus celelate decoratiuni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu