Gatim

luni, 13 decembrie 2010

Salata de ardei copti

Ingrediente: 1/2 kg ardei grasi, o lingura zeama de lamaie sau o lingurita otet, 
1-2 linguri untdelemn, sare. 
Mod de preparare: Se aleg ardei cat mai grasi si drepti fara indoituri ,ca sa se 
poata coace uniform. Se spala si se sterg de apa ,apoi se coc pe plita (la soba 
de gatit), la foc mai iute, sau la aragaz, pe un gratar asezat direct deasupra 
flacarii, ca sa se pirleasca repede coaja, fara ca ei sa se moaie prea mult. Se 
presara pe fiecare ardei copt numai un virf de cutit cu sare fina, pe toate 
partile. Pe masura ce se coc, se asaza intr-o oala acoperiti, unde se lasa 30 
minute. Astfel, coaja se va desprinde cu usurinta cu un cutit inoxidabil. Nu 
este indicat sa se spele, deoarece isi vor pierde gustul de copt. Se asaza in 
salatiera si se asezoneaza cu zeama de lamaie sau cu otet si cu untdelemn care 
se adauga numai in sucul lasat de ardei (fara apa ); se intorc, apoi, in sos, ca 
sa se moaie bine. Se servesc ca acritura. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu