Gatim

duminică, 12 decembrie 2010

Tort bezea

Cred ca este unul din cele mai bune torturi cu ciocolata mancat de mine. Este destul de greu de facut, sau mai bine spus necesita un timp mare de preparare, dar rezultatul te face sa uiti cat ai muncit la el.Pentru blat avem nevoie de: 10 albusuri, 500g zahar, zahar vanilat.
Albusurile se bat spuma cu 2 linguri de apa rece. Se adauga zaharul treptat si se bate pana se face bezea. Se imparte bezeaua in 4 parti.Se coc foi pe fundul unei forme rotunde. Peste forma se pune hartie de copt unsa bine cu ulei sau unt pe ambele parti.Se pun la copt la foc iute la inceput si apoi la foc domol pana se rumenesc bine. Se stinge focul si se mai lasa 10 minute in cuptor.Pentru crema avem nevoie de: o cana si jumatate de zahar, 5 linguri cacao, 2 pachete unt 80% grasime, 3 linguri faina, 10 galbenusuri, 2-3 oua intregi.
Se amesteca zaharul cu cacaoa, se adauga galbenusurile, 2-3 oua si faina si se fierbe compozitia la foc domol amestecandu-se bine. Se tine pe foc pana se ingroasa.Separat se freaca untul pana iese apa din el.Cand crema fiarta s-a racit se adauga treptat peste unt si se amesteca pana la omogenizare.Se coace separat si un mic blat din 2-3 oua, 2-3 linguri de faina, 2-3 linguri zahar. Acest blat va fi baza tortului si se va insiropa bine.Peste el urmeaza pe rand straturi de crema, bezea, etc.Ultimul strat este de crema de ciocolata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu